Назар Холодницький заявив, що йому вдруге поставили «прослушку»: кабель тягли з Охматдиту

16:16, 19.09.2018
Назар Холодницький заявив, що йому вдруге поставили «прослушку»: кабель тягли з Охматдиту

Холодницький натякнув, що за цим може стояти НАБУ (фото: соцмережі)

Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який з будівлі "Охмадиту" прокладали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
 
Про це "Українській правді" повідомили джерела в правоохоронних органах, а згодом цю інформацію підтвердив і керівник САП Назар Холодницький.
 
"Удошники виявили прокладання кабелю від приміщення "Охмадиту" в напрямку САП. На іншому кінці кабелю був зачинений кабінет. Поліція вскрила. Там сейф, з якого виходять кабелі", - зазначив співрозмовник.
 
Джерело додало, що на місці події працює кіберполіція. 
 
У свою чергу Назар Холодницький натякнув, що за цим може стояти НАБУ. 
 
"Це правда, можу сказати, що відбуваються слідчі дії. ... Поруч з САП зараз стоїть мікроавтобус "Форд" з людьми всередині, вони не представляються, закрилися в авто. За нашою інформацією, схоже, що номери авто зареєстровані на НАБУ", - зазначив він.
 
Керівник САП з цього приводу звернувся до СБУ.
 
Як відомо, Назар Холодницький раніше вже потрапляв у скандал з "прослушкою" його кабінету, де він спілкується з підлеглими нецензурно і лобіює потрібні рішення у кримінальних провадженнях.
 
У березні 2018 року Юрій Луценко вперше звернувся до КДКП з поданням про зняття Назара Холодницького з посади керівника САП. Назару Холодницькому закидали розголошення таємниці слідства: він нібито попереджав осіб, у яких мали проводитись обшуки.
 
У липні очільнику САП Назару Холодницькому кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану главі і рекомендувала не звільняти його.з посади.

Окрім цього, нещодавно Назар Холодницький потрапив у земельний скандал. Очільник САП та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок. Чотири з них - в Києво-Святошинському районі, де Назар Холодницький раніше працював прокурором.