Координатор С14 Сергій Мазур сів під домашній арешт за погром табору на Лисій горі

16:59, 18.07.2018
Координатор С14 Сергій Мазур сів під домашній арешт за погром табору на Лисій горі

Фото facebook.com / Сергій Мазур

Координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура, підозрюваного у погромах табору ромів на Лисій горі у Києва, посадили під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці. 
 
Таке рішення винесла суддя Голосіївського суду Наталя Чередниченко, повідомляє "Громадське".
 
Під час засідання нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко заявляв про готовність взяти Мазура на поруки, проте суд відмовив.
 
10 липня поліція проводила обшуки вдома у Мазура.
 
Пізніше поліція Києва розмістила на своєму сайті повідомлення про те, що "в ході розслідування кримінального провадження за фактом нападу на поселення осіб на Лисій горі у Голосіївському районі столиці одному з фігурантів оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України".
 
Сама Мазур вважає рішення суду незаконним. "Рішення незаконне. Так як навіть повторна мені підозра та усі інші клопотання були підписані прокурором, який не має до справи до жодного стосунку, нема в ЄРДР і відповідно повноважень", - написав він у Фейсбуці.
 
Він додав, що "все це" розцінює як результат тиску "так званих лівофондів, ментів та інших нехороших людей на незручну і активну С14".
 
"Нічо. Справедливість буде. Вірю, що скоро будуть судити мєнтів за погроми, а не нас. З доказами, як треба. А ті липові однотипні покази "потерпілих" разом зі слідаком Заруднім відправляться на смітник", - підкреслив він.
 
Як повідомлялось, у квітні 2018 року представники націоналістичної організації С14 прогнали ромів з табору на Лисій горі в Києві та спалили їхні намети та речі.