Омбудсмен Денісова та Москалькова разом відвідають Сенцова в колонії

09:30, 28.06.2018
Омбудсмен Денісова та Москалькова разом відвідають Сенцова в колонії

Людмила Денісова на поромі прямує із Салехарда до Лабитнангів (фото: Людмила Денісова / Facebook)

Уповноважені з прав людини України Людмила Денісова та Росії Тетяна Москалькова прибули до міста Салехард Ямало-Ненецького округа Росії, щоб відвідати в колонії політв’язня Олега Сенцова.

Про це повідомила Людмила Денісова у Facebook.

"Я відзначатиму День Конституції у Лабитнангі. Вже на півшляху до колонії, де відбуває покарання Олег Сенцов. До речі, летіла одним рейсом із Уповновженою РФ Тетяною Москальковою", - написала вона.

Омбудсмен додала, що Тетяна Москалькова відмовилася їхати із нею в одній автівці.

"По прильоту, на жаль, пані Тетяна не захотіла їхати зі мною однією машиною, залишилася на полі .... напевно, чекати на якесь рішення (різниця у часі +2 години)", - додала Людмила Денісова.

Наразі Тетяна Москалькова та Людмила Денісова уже прибули до входу в колонію. Про це Людмила денісова повідомила в прямомуу ефірі телеканалу 112.ua.

Водночас видання УНІАН повідомляє, що разом із омбудсменами до Лабитнангів прямують журналісти, серед них власник кореспондент агенції.

Він повідомив, що журналістів із України в Салехарді в аеропорту затримали співробітники поліції для з'ясування мети прибуття, місця проживання та наявності зворотніх квитків.

Нагадаємо, в Росії Людмилу Денісову не пустили до Олега Сенцова, Миколи Карплюка та Романа Сущенка. Людмила Денісоа перебуває в Росії із 14 червня та постійно вимагає зустрічі із українськими політв’язнями Кремля.