У Кошице за бандитизм заарештовано колишнього члена "Правого сектора" Володимира Гласнера

12:42, 22.06.2018
У Кошице за бандитизм заарештовано колишнього члена "Правого сектора" Володимира Гласнера

Протягом останніх двох років Гласнер прожив в словацькому Кошице, де його і затримали. Фото inforesist.org

20 червня в Кошице, Словаччина, за підозрою в тероризмі і ряді інших злочинів заарештували громадянина України, колишнього члена "Правого сектора" Володимира Гласнера.
 
Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
 
Уродженець Севастополя Гласнер з 31 травня 2016 року перебуває в розшуку за запитом Закарпатської прокуратури. Його звинувачують за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст. 129 (погроза вбивством), ст. 258 (теракт), ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу.
 
Словацьке видання Korzar пише, що на суді 21 червня Гласнер стверджував, що він не терорист, а журналіст. Суд залишив його під вартою. Українець подав апеляцію.
 
LB.ua зазначає, що Гласнер увійшов в структуру "Правого сектора" після перемоги ужгородського Майдану. До цього в громадській або революційної діяльності він помічений не був.
 
  
 
Після приєднання Гласнера до закарпатського "Правому сектору" організацію почали звинувачувати в тому, що вона працює на замовлення і займається контрабандою.
 
У березні 2015 року українця звільнили від обов'язків начальника штабу батальйону ПС.
 
Протягом останніх двох років Гласнер прожив в словацькому Кошице, де його і затримали.
 
Раніше повідомлялося, що активіст Євромайдану, Народний Герой України та ветеран-доброволець Іван Бубенчик затриманий за підозрою у вбивстві службовців сецпідрозділу МВС "Беркут" 20 лютого 2014 року.