Одіозний генерал Литвин призначений послом України у Вірменії

21:40, 20.06.2018
Одіозний генерал Литвин призначений послом України у Вірменії

Петро Литвин у віці 51 року став послом після служби у Збройних силах України

Генерал-лейтенант Петро Литвин призначений послом України у Вірменії.

Відповідний указ розміщений на сайті президента України.

"Призначити Литвина Петра Михайловича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Вірменія", - йдеться у повідомленні.

Водночас міністр закордонних справ України відмовився коментувати таке призначення, повідомляє Укрінформ.

"Щодо призначення посла у Вірменії - зрозуміло, що оскільки це виключна компетенція президента... Я чув, що було сказано сьогодні у Верховній Раді, але для мене, напевно, буде некоректно коментувати", - сказав очільник МЗС.

"Що стосується нашої компетенції як МЗС і щодо керівництва посольства - це ми будемо міцно тримати в наших руках, не хвилюйтеся", - додав Павло Клімкін.

Петро Литвин з травня 2012 року був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України.

Під час війни на Донбасі обіймав посаду командувача військ сектора "Д". Литвина звинувачували в тому, що у серпні 2014 року він залишив своїх бійців під Іловайськом, в результаті чого українські сили виявилися оточені проросійськими бойовиками.

Втім, розслідування Тимчасової слідчої комісії Верховної ради показало, що інформація про втечу не відповідає дійсності.

Петро Литвин - брат депутата та екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина і екс-голови Державної податкової служби Миколи Литвина.