У Києві авто поліції із кортежу збило на переході підлітка-велосипедиста

09:48, 01.06.2018
У Києві авто поліції із кортежу збило на переході підлітка-велосипедиста

Дитина із велосипедом ледь не загинула на переході від наїзду першої автівки кортежу (фото: dtp.kiev.ua / Facebook)

У Києві на проспекті Григоренка перша автівка кортежу, водій якого кермував дуже агресивно та розганяв інших водіїв зі свого шляху, збив на "зебрі" 13-річного хлопчика-велосипедиста.

Спочатку повідомлялося, що водій - із кортежу президента України, згодом у соцмережах стали висувати припущення, що кортеж супроводжував до Борисполя президента Німеччини Франка Вальтера Штайнмайєра.

Згодом з’ясувалося, що автівка належить поліції, а водій служить у правоохоронному органі. У відомстві заявили, що водій авто мав спецзавдання, але про його характер не зазначили.

Дитину-жертву аварії відвезли до лікарні Охматдит. У хлопчика зламані руки та ноги, повідомляється про відкритий перелом черепа, множинні забої.

Після зіткнення з автівкою його відкинуло на декілька метрів перш ніж ударитися об асфальт. 



Місцеві мешканці ледь не вчинили самосуд над водієм, адже у густонаселеному районі на вулицю вийшли десятки людей.

На місці аварії швидко з’явилося близько 10 екіпажів патрульної поліції, які захищали водія від розправи розлючених людей.

Водій автівки із місця аварії поїхав здавати аналізи для встановлення факту сп’янніня, але з’ясувалося, що він тверезий.



У соцмережах та ЗМІ з’являються версії про обставини аварії, які суперечать одна одній.

Насамперед виникають гарячі суперечки через орієнтовну швидкість автівки: у поліції стверджують, що колега рухався із дозволеною в місті швидкістю, а очевидці - що автівка неслася житловим районом зі швидкістю в 100 кілометрів на годину, тобто із перевищенням швидкості вдвічі.

Різниться інформація і щодо поведінки хлопчика на переході: одні стверджують, що він їхав пішохідним переходом на велосипеді, інші - що дитина вела "двоколісного" в руках.

"Фольксваген" збив хлопчика, який їхав на велосипеді", - стверджують в офіційному повідомленні Національної поліції щодо аварії.

Водій автівки стверджує, що хлопчик дуже раптово вийшов на перехід, помітити його було не можливо.

"Він (жертва аварії - ред.) був у навушниках, не бачив, ми його теж не бачили. Він вилетів одразу, ми стукнули його велосипед, і він виходить впав на капот, і його відкинуло потім від капот. Я одразу до нього підбіг, дав води, почав надавати медичну допомогу і одразу ми викликали швидку», — розповів "Громадському" про обставини ДТП напарник водія.

Різниться інформація і щодо того, чи кортеж включав проблискові маячки та сирени. Поліцейські спростували інформацію свідків, які заявили, що машина нібито їхала з сиреною.

За фактом аварії поліції порушила справу за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 6 березня 2018 року кортеж президента України збив 88-річного чоловіка у центрі Києва.