Поблизу Авдіївки затримано шпигуна-резервіста терористичної «армії ДНР»

12:12, 22.05.2018
Поблизу Авдіївки затримано шпигуна-резервіста терористичної «армії ДНР»

Чоловік, який регулярно шпигував за українськими військовими, маскуючись під мирного мешканця (фото: Операція об’єднаних сил)

Неподаолік Авдіївки затримали інформатора-шпигуна російсько-терористичних військ, який є резервістом "армії "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

Надвечір, 21 травня, військовослужбовцями однієї з бригад зі складу Об'єднаних сил, які виконують завдання в районі Авдіївської промзони, виявлено чоловіка 1960 року народження, що непоміченим намагався перетнути лінію зіткнення.

"Наші воїни вели спостереження за даною особою з моменту виходу його з району, що зайнятий противником. Кожні 100-200 метрів даний чоловік зупинявся та робив дзвінок з мобільного телефону. Вийшовши на наш секрет, намагався позбавитися телефону", - йдеться у повідомленні.

В ході опитування, громадянин Присяжнюк зізнався, що співпрацює з так званою "армією ДНР" з січня 2016 року та є військовослужбовцем резерву 11 мотострілецького полку. До його завдання входить збирати відомості про Збройні Сили України.

За його словами, безпосередньо на промзоні Авдіївки він раніше був двічі. Під час слідування втретє був затриманий військовослужбовцями ЗС України.

Терорист повідомив, що він був завербований в м. Горлівка, під час розпивання спиртних напоїв в 2016 році. Особисті доручення отримував від "військовослужбовця ДНР" з кличкою "Беркут".

Нагадаємо, 21 травня українські військові взяли в полон трьох російських найманців.