У Лісабоні російська делегація Євробачення несла прапор терористів «ДНР» (відео)

10:40, 07.05.2018
У Лісабоні російська делегація Євробачення несла прапор терористів «ДНР» (відео)

"Прапори" терористів у Лісабоні, на акції "Безсмертний полк", яку організували представники Росії (фото: Павло Садоха / Facebook)

У Лісабоні російська делегація за участі конкурсантки Юлії Самойлової провела ходу "Безсмертний полк", під час якої поряд із російськими стягами були "прапори" терористів "ДНР".

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який спостерігав за акцією.

"Прапори" терористів депонстрували поряд із українськими стягами, створюючи враження, що в акції беруть участь і українці. Однак українці обрали футболки із образливими написами для Путіна.



Як зазначив Павло Садоха "Громадському радіо",  учасники акції, окрім портретів нібито своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні, несли також прапори РФ, України, Білорусі та Грузії.

"Ми пішли на акцію, аби зафіксувати, хто там є, яку використовує символіку і хто є організатором акції. На площі поруч з російськими прапорами були прапори "ДНР" і "ЛНР". У деяких учасників акції з прапорами України ми питали, чи дійсно вони є українцями. Вони сказали, що ні. Були також прапори Грузії. Чоловік, який тримав цей прапор, сказав, що він білорус. Були прапори інших країн, але люди, які їх несли, навряд чи були представниками тих країн", - розповів Павло Садоха.

За його оцінками, в акції взяли участь щонайменше 300 учасників. Серед них були португальські організації лівого спрямування.



Ходу в Лісабоні очолила співачка Юлія Самойлова, яка у 2017 році не потрапила до Києва через порушення українського законодавства - нелегальні поїздки до окупованого Криму. "Безсмертний полк" в Португалії організувало посольство Росії.



Нагадаємо, 8-12 травня у Лісабоні відбудеться пісенний конкурс "Євробачення". Україну представлятиме співак Меловін (Melovin), який виступатиме на закритті другого півфіналу.