Українські військові показали найкращі результати під час навчань S.W.A.T. в Польщі

12:33, 13.04.2018
Українські військові показали найкращі результати під час навчань S.W.A.T. в Польщі

Українські військові на тренуваннях у Польщі (Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України / Facebook)

Троє українських військових показали показали найкращі результати під час навчань контр-штурмовим діям S.W.A.T. в Польщі.

Про це повідомляє Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Участь у навчаннях брали українські, британські та ліванські військові.

Учасників курсу було розподілено на чотири багатонаціональних групи, по п’ять військовослужбовців в кожній. Заняття та тренування розпочиналися у шостій годині ранку і тривали до першої години ночі. На ранковій фізичній зарядці перевірялися всі якості штурмовиків: сила, швидкість, витривалість та психологічна стійкість, причому саме у командного складу.

Навчалися штурмувати будівлі, зачищати приміщення, знищувати конкретні цілі, надавати домедичну допомогу пораненим, при чому в правильній послідовності.

"Такі завдання більш характерні для спеціальних підрозділів, однак для нас це дуже цінний та важливий досвід, – підкреслює майор з позивним "Кеп". – Вся штурмова група діє наче одне ціле, проте кожен виконує різні функції".

Щоденні заняття проходили в постійному інтенсивному ритмі. Протягом одного дня було навчання, а вже наступного – все проходило на залік. Цікавим є навіть і те, що українські десантники показали найкращі результати із гірської підготовки.

"Для мене це своєрідне хобі, я ще раніше почав займатися гірською підготовкою, маю відповідне спорядження. Деяку інформацію шукаю в Інтернеті, читаю відповідну літературу", – розповідає старший сержант з позивним "Шарік".

На навчаннях українські військові використовували спеціальне озброєння S.W.A.T., яке дещо відрізняється від вітчизняних аналогів штатної зброї ЗСУ.