НОВИНИ ПЛЮС

21.03.2018

І собі, і людям

До розширення української зарядної інфраструктури для електромобілів приєднався і офіційний дистриб’ютор Mitsubishi Motors, відкривши перші швидкісні зарядні станції в Києві, Дніпрі та Харкові. На ці зарядні станції нідерландського виробництва включають дистанційний моніторинг процесу зарядки, а також виявлення та усунення несправностей. Зарядки сумісні з усіма електричними транспортними засобами з типами зарядних пристроїв CHAdeMO. Залежно від характеристик автомобіля, стандартний час «електрозаправки» складе 15-25 хвилин. 

Біоетанол у кредит

Європейський банк реконструкції і розвитку фінансуватиме проекти з виробництва біогазу та біоетанолу в Україні. За інформацією Інтерфакс-Україна, міжнародна фінустанова й надалі братиме участь у фінансуванні проектів iз будівництва ВЕС та СЕС, орієнтуючись більше на біомасу, біогаз i біоетанол другого покоління (з відходів). Планують профінансувати 10-20 таких проектів у найближчі три-чотири роки. За підрахунками банку, потенціал біоенергетичних ресурсів України (лушпиння, соломи, інших відходів сільського господарства) відповідає 30 мільйонам тонн нафтового еквівалента. ЄБРР уже організував в Україні фінансування для восьми біоенергетичних проектів і вивчає ще три.

Львів’ян зваблюють велосипедами

Нову послугу для постійних користувачів муніципальних станцій велопрокату запровадила компанія Next bike. Як повідомляє Eco town, відтепер власники абонемента щодня впродовж години можуть користуватися велосипедами безплатно — за наявності абонемента, який коштує 250 гривень на місяць і 800 гривень — на сезон. Кожна наступна година прокату коштуватиме 5 гривень. Зі слів генерального директора Nextbike Романа Сав’яка, нововведення стало результатом моніторингу, під час якого з’ясували, що велосипедисти Львова витрачають в середньому 45 хвилин щодня на поїздку до пункту призначення. Відтак, для незареєстрованих користувачів ціну на першу годину використання двоколісного знизили з 50 до 20 гривень, а кожна наступна година обійдеться у 50 гривень. На сьогодні в системі Nextbike, яка об’єднує 24 станції міського велопрокату в обласному центрі, зареєструвалося вже близько десяти тисяч львів’ян.