Надія Савченко перед допитом в СБУ звинуватила Андрія Парубія у використанні снайперів на Майдані

11:38, 15.03.2018
Надія Савченко перед допитом в СБУ звинуватила Андрія Парубія у використанні снайперів на Майдані

Надія Савченко на 11.00 15 березня прийшла в СБУ на допит (УНН)

Народна депутатка Надія Савченко перед допитом в СБУ у справі транспортування зброї та підготовки теракту Володимиром Рубаном заявила журналістам, що особисто бачила, як Андрій Парубій заводив снайперів до готелю "Україна" під час Євромайдану.

На брифінгу під будівлею СБУ вона заявила, що літала до Страсбурга, щоб обговорити питання звільнення полонених, згодом розповіла, що собобисто бачила, як Андрій Парубій заводив снайперів до готелю "Україна" під час Євромайдану, а потім наголосила, що поперджала про переслідування в Україні, а також зазначила, що готова взяти на поруки Володимира Рубана.

"Горбатюку (начальнику департаменту спецрозслідувань ГПУ. - ред.) не дають працювати. Особисто я давала йому свідчення про те, що Луценко з трибуни закликав до того, щоб знести владу, і обіцяв людям, що буде на Майдані зброя. Я говорила, що бачила, як під’їжджала синя машина, мікроавтобус, як з неї виходи люди зі зброєю. Я говорила, хто ці люди. Ці люди є в парламенті. Я бачила, як Парубій заводив снайперів в готель "Україна", - сказала Надія Савченко.

Вона зазначила, що злочини проти Майдану ніколи не будуть розслідувані, бо це не вигідно нинішньому керівництву України.

Надія Савченко також звинуватила генпрокурора Юрія Луценка у тому, що він перешкоджає розслідуванню злочинів проти Майдану, а ще звинуватила владу в тому, що "майданівців" відправили добровольцями на Донбас та здали Крим

"Я задавала Луценку питання по Іловайському котлу, по Дебальцевському котлу, по Савур-Могилі, по всіх тих котлах, що не розкриті, хто давав накази, чому людей заводили у котли, чому знищували, чому найкращих людей з Майдану добровольцями з Майдану погнали на фронт, щоб вони там помирали? Після цих злочинів, які продовжуються вже 5-й рік, влада не перестає працювати на Росію", - сказала Надія Савченко.



У той же час народинй депутата Антон Геращенко повідомив, що Надію Савченко можуть звинуватити у державній зраді, а Юрій Луценко напередодні заявляв, що буде робити подання до Верховної Ради на зняття недоторканості із Надії Савченко, якщо вона не з’являтиметься на допити.

Нагадаємо, 14 березня Надія Савченко прилетіла до України із Мюнхена