Володимир Рубан хотів завербувати українських військових для теракту у Верховній Раді

10:33, 12.03.2018
Володимир Рубан хотів завербувати українських військових для теракту у Верховній Раді

Володимира Рубана та Надію Савченко терористи у 2017 році допустили до українських полонених на окупованих територіях (фото із соцмереж)

Арештований Володимир Рубан не лише віз із окупованої території зброю, але і планував завербувати українських військових для вчинення теракту.

Про це повідомив народний депутат Ігор Мосійчук з посиланням на джерела в СБУ.

"Затриманий "переговорник" Рубан не просто віз з ДНР арсенал зброї для реалізації такого злочинного наміру а й вів перемовини з рядом українських вояків які мали на його думку стати його виконавцями", - пише Ігор Мосійчук.

За його словами, атака готувалися не на Президента чи урядовців, а на Верховну Раду.

При цьому депутат стверджує, що СБУ має оприлюднити додатковий фактаж у справі про ймовірне транспортування зброї для вчинення терактів за участі Володимира Рубана.

"Переконаний незабаром СБУ повідомить більше фактажу в цій справі але в той же час не виключаю, що частина військових яких Рубан підмовляв до організації збройного нападу на український парламент, повідомила про його злочинний намір українські спецслужби, що і дало можливість не тільки запобігти теракту а й детально задокументувати злочинні дії "переговорника", - зазначає Ігор Мосійчук.

Він закликає на законодавчому рівні розробити цілісну державну програму боротьби з тероризмом та нагадав, що найуразливішим місцем в залі засідань Верховної Ради є купол із люстрою, безпосередньо під якими знаходяться місця Радикальної партії.



Нагадаємо, Володимира Рубана затримали при спробі вивезти арсенал зброї з окупованої Донеччини. Правоохоронці наголошують, що це була вже друга партія зброї, яку мали використати для терактів у Києві.