У Києві відкрили виключно «карткові» каси метро

16:12, 05.03.2018
У Києві відкрили виключно «карткові» каси метро

"Карткові" каси Київського метрополітену.

Київський метрополітен відкрив каси, які працюють лише з картками метро на чотирьох станція столичної підземки: "Вокзальна", "Хрещатик", "Академмістечко" та "Майдан Незалежності" у понеділок.

 

Про це повідомили у прес-службі метрополітену в понеділок.

 

"На чотирьох станціях підземки відкрилися каси виключно по роботі з картками метро. Зміни дозволять вдосконалити обслуговування пасажирів, оскільки картками уже користується більше 60% загального пасажиропотоку. У такій касі пасажир може придбати картку або проїзний, обрати вигідний для себе тариф, поповнити ресурс або здати картку та повернути заставну вартість", - зазначили у підземці.

 

Зокрема, при поповненні картки метро на 50 поїздок, кожна коштує 4,5 грн. За розпорядженням КМДА, термін дії картки становить 6 місяців з моменту покупки або поповнення.

 

У метрополітені нагадали, що жетон поступово виводиться з обігу у столичному метрополітені та проводиться робота з автоматизації процесів. Тому каси працюють з обмеженою кількістю жетонів, а у автоматах їх можна придбати скільки потрібно.

 

Пасажири також можуть оплатити проїзд безпосередньо на жовтому турнікеті, скориставшись будь-якою безконтактною банківською карткою.