В Ужгороді камери зафіксували момент підриву в Товаристві угорської культури Закарпаття (відео)

17:55, 27.02.2018

Камери зовнішнього спостереження зафіксували осіб, які заклали вибухівку біля офісу Товариства угорської культури Закарпаття, а також момент вибуху та прибуття рятувальників на місце пожежі.

Відео інциденту опублікував журналіст Віталій Глагола.

"Оприлюднюю відео, яке зняв з камер спостереження на сусідній будівлі офісу КМКС. Тут чітко видно, як підкладали вибухівку, сам момент вибуху, а також роботу пожежників. Вибухівку підклали в 03:04, а з детонувала вона в 03:11. У 03:25 приїхала перша бригада пожежників, а в 03:35 друга", - написав він.




Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ніч на 27 лютого в будівлі Товариства угорської культури Закарпаття сталася пожежа.

Одночасно з цим стало відомо, що в Польщі 21 та 22 лютого у співпраці з українськими правоохоронцями затримали трьох підозрюваних у підпалі Товариства угорської культури в Ужгороді, який зловмисники здійснили 4 лютого.

Затримані - громадяни Польщі.

Стосовно двох підозрюваних було прийняте рішення про тримісячний арешт, а за третім затриманим встановлено поліцейський нагляд.

"В рамках цієї справи Агентство внутрішньої безпеки розглядає різні мотиви у зв’язку з вчиненою в Україні спробою підпалу спілки угорців. Зокрема, відслідковуються міжнародні контакти підозрюваних" - розповів речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Як інформувала "УМ", що 4 лютого підпал влаштували Адріан Марглевський (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., мешканець м. Краків та Томаш Рафал Шимков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak). Вони - члени праворадикальної організації "Фаланга". Польські ЗМІ також наводять ім’я третього затриманого польською спецслужбою – Міхал П.