Андрій Захтей засуджений до 6,5 років колонії у Криму

11:17, 16.02.2018
Андрій Захтей засуджений до 6,5 років колонії у Криму

Таксист Андрій Захтей засуджений як український диверсант.

Громадянин України Андрій Захтей, обвинувачуваний окупантами в підготовці диверсій, так званий суд засудив до 6,5 років колонії суворого режиму в анексованому Криму.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у п’ятинцю.

 

"Призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк шість років і шість місяців з відбуванням у виправній колонії суворого режиму", - заявив суддя.

 

Зазначається, що так званий "Верховний суд" Криму зарахував в цей термін більш ніж півтора року, які Захтей провів у СІЗО.

 

У січні 2017 року Московський міський суд визнав законним продовження арешту Андрія Захтея, якого звинувачують у підготовці терактів у анексованому Криму.

 

У лютому 2017 року російське слідство перевело Захтея з московського СІЗО "Лефортово" в Крим. Він неодноразово писав заяви про тортури з боку співробітників ФСБ.

 

Зокрема, співробітники ФСБ стягували наручниками його зап'ястя (шрами були зафіксовані лікарями сімферопольського СІЗО) і били чоловіка струмом, пристібаючи клеми до ніг, сідниць і геніталій.

 

Повідомлялося, що його змушували дати свідчення, на які він не погоджувався. Однак пізніше Захтей надав зізнання, які від нього вимагали.