У Києві побилися під судом прихильники і противники Труханова (відео)

15:42, 15.02.2018

Поліція затримала активних учасників бійки, яка виникла під будівлею Солом'янського суду в Києві  четвер. Сутички почалися між прихильниками мера Одеси Геннадія Труханова, якому обирали запобіжний захід та націоналістами.

 

Про це повідомляють журналісти з місця події.

 

Зокрема, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Конфлікт розпочався з затримання двох невідомих без суттєвих на те причин.

 

На відео свідків події видно як правоохоронці затримують кількох осіб. Невідомі також кидали у силовиків файєри.

 

За даними видання «Українська правда», коли із зали суду почали виходити так звані "тітушки", які підтримували Труханова, між ними і націоналістами зав’язався конфлікт. Втрутилася поліція, що їх оточила. Почалася тиснява, сутички і затримання.

 

Далі націоналісти і представники батальйону "Донбас" почали тисняву із правоохоронцями з вимогою віддати їхніх представників. Пролунали два хлопки.

 

За словами одного із силовиків, 1 нацгвардієць отримав кульове поранення у ногу, його забрала швидка.

 

Зауважимо, під будівлею Солом'янского райсуду Києва, де обирають запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, ще зранку зібралися близько 20 представників "Національних дружин".

 

Тоді як координатор "Громадського сектору Євромайдану" Олег Слабоспицький заявив, що в приміщенні суду присутні "тітушки" у чорному.

 

Як повідомляла «УМ», НАБУ оголосило підозру меру Одеси Геннадію Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна. Його було затримано в аеропорту «Бориспіль».