Саакашвілі везуть до аеропорту «Бориспіль»

17:13, 12.02.2018

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі можуть видворити з України вже у понеділок, 12 лютого. Опального політика після затримання повезли до аеропорту "Бориспіль".

 

Про це повідомила соратниця Саакашвілі Ліза Богуцька на своїй сторінці у Facebook  в понеділок.

 

"Попередньо їдемо в аеропорт "Бориспіль". Рейс на Варшаву о 17:25. Схоже, що Мішу хочуть вивезти цим рейсом", — написала пані Богуцька.

 

Водночас адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький повідомив журналістам, що це лише припущення.

 

Тоді як видання "Українська правда" з посиланням на високопоставлені джерела в правоохоронних органах, повідомляє, що після затримання Саакашвілі у Києві, його, швидше за все, депортують з України до однієї з країн ЄС.

 

"Зараз його депортують в Європу. Всі суди уже пройшли. Як тільки він програв у суді, то служби отримали право депортувати", - повідомило джерело.

 

За його словами, усі процедури по висиланню не займуть багато часу, адже уже є рішення судів.

 

Водночас, окремі співробітники ресторану «Сулугуні», в якому затримали лідера партії «Рух нових сил» розповіли як це відбувалося.

 

"Саакашвілі кричав. Його виволокли по сходах. Він нічого не встиг зробити. Стягнули зі сходів і потягнули на вулиці. Було багато криків", - розповіла адміністратор ресторану журналістам.

 

Також вона зазначила, що Саакашвілі намагався втекти через кухню, але не встиг.

 

"Все сталося дуже швидко, буквально хвилини за дві. Вломилось десь чоловік 25, посадили охорону на підлогу біля головного входу в ресторан, частина зайшла зверху до столика на другому поверсі,де сидів Саакашвілі. Йшли відразу цілеспрямовано до нього. Його заламали і вивели через чорний хід. Більше нікого не затримували. В цей час в ресторані були й інші відвідувачі, всі дуже злякалися", - розповіла офіціантка.

 

Як повідомляла «УМ», Саакашвілі затримали у ресторані грузинської кухні «Сулугуні», що в Музейному провулку в центрі Києва, після чого швидко вивезли на білому мікроавтобусі.