Угорщина заявила про відсутність порозуміння щодо закону про освіту

13:20, 09.02.2018
У міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що жодних домовленостей про шляхи врегулювання імплементації мовних норм українського закону про освіту під час переговорів 7 лютого з представниками України досягнуто не було. Відповідну заяву заступника державного секретаря міністерства Тамаша Менцера було оприлюднено на офіційному сайті відомства у четвер, 8 лютого.
 
"Жодної угоди не було укладено щодо закону про освіту, Україна дотепер не виконує рекомендації Венеціанської комісії", - цитує сайт слова Менцера.
 
Цими словами він заперечив інформацію в українських ЗМІ, що між закордонними відомствами країн вдалося досягнути певних домовленостей щодо мовного питання закону про освіту. 
 
"Звіти, опубліковані українськими ЗМІ, - це брехня, ситуація зовсім протилежна. Позиція Угорського уряду залишається незмінною і твердою: Україна не може розпочати реалізацію Закону про освіту доти, доки вона не дійшла до угоди з національними меншинами з цього питання, у тому числі з угорською національною меншиною", - додав Менцзер.