Росія підтвердила розміщення «Іскандерів» на Калінінградщині

21:33, 05.02.2018
Росія підтвердила розміщення «Іскандерів» на Калінінградщині

ОТРК "Іскандер" можуть зашкодити країнам Балтії і їх союзникам по НАТО.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Володимир Шаманов підтвердив розміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" в Калінінградській області.

 

Про це пан Шаманов сказав у коментарі «Інтерфаксу» в понеділок.

 

Відповідаючи на питання журналіста, чи відповідає ця інформація дійсності, Шаманів сказав: "Розмістили ми, і що тепер?".

 

Раніше міністр оборони Литви Раймундас Кароблис заявив, що Росія розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер", які можуть нести ядерний заряд, і має намір залишити їх там на постійній основі.

 

За його словами, раніше оперативно-тактичні ракетні комплекси лише тимчасово доставлялися в Калінінградську область для проведення навчань.

 

Литовська розвідка повідомляла, що розміщення ОТРК "Іскандер" в Калінінградській області для Литви потенційно небезпечне через їх використання з метою перешкодити діям союзників по НАТО в регіоні.

 

Застосовувати ж ці комплекси для знищення цілей на території Литви немає необхідності, тому що для цього теоретично вистачить вже наявних військових потужностей.