Ярослав Козак загинув під час обстрілу в Бахмутському районі

17:40, 01.02.2018
Ярослав Козак загинув під час обстрілу в Бахмутському районі

Ярослав Козак загинув на фронті (Yaroslav Kozak / Facebook)

Ярослав Козак, старший сержант 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас Україна", загинув 1 лютого під час обстрілу позицій українських захисників на лінії фронту в Бахмутському районі.

"На війні загинув ще один буковинець... На клятій війні загинув військовослужбовець з Сторожинця Ярослав Козак", - написала журналістка Галина Єреміца.

Вона зазначила, що інформацію про загибель військового підтвердив секретар Сторожинецької ОТГ Ігор Матейчук.



"Ярослав Васильович Козак, загинув сьогодні вночі, 1 лютого 2018 р., під час обстрілу. Ярослав служив в батальйоні "Донбас-Україна" при 54 бригаді", - зазначила волонтерка Оксана Трапезун.



Ярослав Козак із позивним "Барка" народився у 1980 році на Буковині. Він навчався у Львівському університеті. У чоловіка в Старожинці жили батьки, з дружиною він був розлучений, але спілкувався з дочкою, яка опублікувала спільне фото на сторінці батька у Facebook.



Ярослав Козак пішов на фронт у 2014 році доброволцем у батальйон Донбас. Потім повернувся до мирного життя, а у 2017 році повернувся в "Донбас", який до цього часу розділився між Нацгвардією та різними підрозділами ЗСУ.

Про точні обставини та місце загибелі військового не повідомляється, однак зазначено, що він помер від смертельного поранення в Бахмутському районі.



"Брате, Козаче! ... війна... Я знаю, що ти зараз серед Своїх. Передавай вітання... Ти для мене живий, просто далеко. В тій далечині, що світла та тепла...", - написав на сторінці Ярослава побратим Олекса Сокіл.




Як повідомляла "УМ", побратим Ярослава козака із 46-го батальйону "Донбас Україна" Володимир Анадимб загинув біля Новолуганського, що неподалік Світлодарська.