У Київській фортеці присягнули 600 дружинників Нацкорпусу (фото)

17:35, 29.01.2018
У Київській фортеці присягнули 600 дружинників Нацкорпусу (фото)

Національні дружинники з азовського руху присягають народу України. (Фото з сайту "Нацкорпусу")

Партія «Національний корпус» влаштувала прийняття присяги сотнями представників так званих «Національних дружин» на території Косого капоніра Київської фортеці в понеділок.  

 

Про це повідомили журналістам представники партії «Нацкорпус» в понеділок.

 

За словами речника політичної партії "Національний корпус" Романа Чернишова, дружини діють в Україні уже рік, проте присягу прийняли 600 учасників вперше.

 

"Це присяга на вірність і служіння українському народу у якості активного дієвого громадянина, члена ГО "Національні дружини", – пояснив Чернишов. І зазначив, що ці люди працюють в рамках громадської організації.

 

"Фактично це частина азовського руху. Це добровільне об’єднання по підтриманню порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- та наркопритонам і взагалі для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українській громаді", – розповів речник Нацкорпусу.

 

Він наголосив, що "Національні дружини" не мають зброї і не є поліцейським, чи військовим об’єданням, проте співпрацюють із поліцією.

 

 

"Хочу запевнити, що з поліцією у дружин є дуже добрий контакт і співпраця. Ви розумієте, вони (нацдружини) не мають права вимагати документи. Громадський арешт мають право робити, якщо є якийсь злочин, але превентивні заходи робити не можуть, у них немає зброї, і якщо є така вимога, то наші хлопці викликають поліцію і діють разом із ними", – розповів Чернишов.

 

Проте, за його словами, якщо поліція закриває очі на незаконні речі, то вони діють без спільної координації.

 

 

У представників "Національної дружини" є однакова форма. За словами речника Нацкорпусу, фінансують їх представники бізнесу.

 

"Є єдиний азовський рух, куди входять багато організацій, є політична партія Нацкорпус, і багато громадських організацій і фондів. І нас підтримують багато людей, багато представників бізнесу із усієї України… Як політичним партіям допомагають представники бізнесу, то у нас роблять це таким же чином", – заявив Чернишов.