Мікеле Ніколетті став новим головою ПАРЄ

13:58, 22.01.2018
Мікеле Ніколетті став новим головою ПАРЄ

Мікеле Ніколетті очолив ПАРЄ (фото із відкритих джерел)

Парламентська асамблея Ради Європи обрала своїм президентом представника Італії, соціаліста Мікеле Ніколетті.

Про це повідомляє "Європейської правди".

Мікеле Ніколетті призначили на цю посаду без формального голосування, оскільки він був безальтернативним кандидатом. За домовленістю політичних груп, цього року цю посаду має посісти представник групи соціалістичних партій, а соціалісти висунули лише його кандидатуру.

Очікується, що Мікеле Ніколетті обійматиме посаду президента наступні два роки – за традицією асамблеї, президента переобирають на другий рік без дискусій.

"Для України важливо, що цей політик не є проросійським. Історія його голосувань свідчить: Ніколетті щоразу підтримував проукраїнські резолюції та правки до них, а також щороку голосував за підтвердження санкцій проти РФ", - відзначає "Європейська правда".

При цьому Мікеле Ніколетті особисто неодноразово виступав за збереження діалогу з Москвою. Також саме за його участі ведеться діалог про повернення представників Росії до роботи в асамблеї.

Нагадаємо, Педро Аграмунт подав у відставку з посади президента ПАРЄ із значним зволіканням та під тиском більшості парламентарів після корупційного скандалу. Близько трьох місяців його посаду тимчасово обіймала представниця Кіпру Стелла Кіріакідес.