Обстріл Новолуганського з Градів: постраждало 8 людей та пошкоджено 47 будинків

09:03, 19.12.2017
Обстріл Новолуганського з Градів: постраждало 8 людей та пошкоджено 47 будинків

Наслідки обстрілу Новолуганського із "Градів" (Прес-центр штабу АТО / Facebook)

Обстріл селища Новолуганське з РСЗО "Град" 18 грудня кваліфікували як теракт, від якого постраджало 8 осіб, серед них дитина.

Наразі відомо, що одна жінка отримала осколкове поранення ока, ще одна постраждала потрапила в лікарню після того, як м’язи на її гомілці пошкодив осколок "Граду".

Снаряди потрапили у школу, садочок та місцеву амбулаторію. Загалом пошкоджено 47 будинків.

Зранку, 19 грудня, в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву, повідомляє прес-цент Штабу АТО.

Через високу ймовірність загрози для мирного населення від вибухів реактивних снарядів, що не розірвались, в місті та на його околицях із самого ранку працюватимуть групи розмінування.

Українські військові повідомляють, що терористи, обстрілюючи Новолуганське, ледь не повбивали представників Росії в СЦКК, які, відмовившись від співпраці, переходити в ОРДЛО через КПВВ "Майорськ".

"Військові злочинці ОРДЛО своїм зухвалим обстрілом поставили під загрозу життя не тільки мирних мешканців, але й своїх кремлівських прибічників. Зважаючи на загрозливу ситуацію, яка склалася вздовж лінії розмежування, а також дотримуючись зобов’язань щодо забезпечення безпеки військовослужбовців ЗС РФ зі складу СЦКК, українська сторона СЦКК була вимушена припинити перехід через КПВВ та перенести його на наступний день", - пише прес-центр Штабу АТО.