На Закарпатті підтопило десятки будинків і прорвало дамбу (фото)

16:54, 16.12.2017

Сильний паводок спричинив підтоплення кількох десятків будинків на Закарпатті. Зокрема, внаслідок негоди пошкоджено міст і перекрито рух трасою "Мукачево - Рогатин" у суботу.

 

Про це повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

 

"Найбільш загрозлива ситуація склалася в низовині р.Боржава на Іршавщині та Виноградівщині. Вранці між с. Сільце та Вільхівка вода вийшла з берегів і перелилася через трасу "Мукачево - Рогатин", - йдеться у повідомленні.

 

 

За даними влади області, підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекритий, об’їзд автотранспорту здійснюється через Іршаву - Довге - Липецьку Поляну та Хуст.

 

У селі Вільхівка підтоплено близько 50 підвалів житлових будинків.

 

 

Також пан Москаль зазначив, що підтоплені понад тисяча гектарів угідь і близько сотні дворогосподарств.

 

У Тячівському районі на початку села Вонігово річка Теребля прорвала близько 150 метрів дамби й вилилася на територію села. Через це підтопило городи та господарські будівлі, а також 22 житлові будинки Вонігова.

 

 

Окрім того, у верхів’ях річки Латориця паводкова хвиля пошкодила бетонний міст у високогірному селі Котельниця Воловецького району.

 

Зазначимо, що за даними Укргідрометцентру, 16 грудня внаслідок опадів очікується зростання рівнів води у річках Львівської та Івано-Франківської областей, а також на Закарпатті.