Через вибух в Австрії впав транзит газу через Україну

10:09, 13.12.2017
Транзит газу через Україну через аварію на газовому хабі в австрійському Баумгартені впав до 23%, але він незабаром буде відновлений. Про це в середу, 13 жовтня, повідомив радник міністра енергетики Максим Білявський в Facebook.
 
"Вранці з'явилася можливість відновити транспорт газу зі Словаччини до Австрії і далі до Італії. За останню добу транзит газу через Україну знизився на 23% до 200 млн кубометрів", - написав Білявський.
 
Цю інформацію також підтвердив директор Gas Connect Austria Харальд Штіндль. За його словами, транзит газу через хаб в місті Баумгартен відновлений повністю. Про це він повідомив в ефірі радіо ORF.
 
"Я можу сказати, що вчора до півночі нам вдалося відновити всі транзитні лінії, вони працюють на 100%", - заявив Штіндль.
 
Як повідомляла «УМ», вибух на газорозподільній станції нафтогазової компанії OMV пролунав у Баумгартені-на-Мархі у вівторок о 8:45. За уточненими даними, крім одного загиблого є один важко поранений і 20 легкопоранених. Це працівники станції, громадяни Австрії. До цього моменту пожежу на місці НП загасили.
 
Станція належить найбільшому в Австрії імпортеру природного газу, який закуповує сировину з Росії, Норвегії та інших країн, і є не тільки найбільшою подібною в республіці, але і у всій Європі.