Клімкін обговорив з Волкером Донбас і війну з Росією

14:40, 07.12.2017
Клімкін обговорив з Волкером Донбас і війну з Росією

Павло Клімкін і Курт Волкер у Відні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні в четвер.

 

Про це повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

 

"Важлива і тепла зустріч з Куртом Волкером на полях Ради міністрів ОБСЄ", – зазначила пані Беца і оприлюднила відповідне фото.

 

Інших подробиць ні Беца, ні сам Клімкін наразі не повідомили.

 

Раніше Волкер тричі зустрічався з помічником президента Росії Владиславом Сурковим і обговорював питання врегулювання конфлікту на сході України. Остання зустріч із Сурковими була не дуже результативно, Волкер навіть назвав її кроком назад. Йшлося, зокрема, про спрямування миротворчої місії ООН на Донбас, окупований проросійськими бойовиками.

 

Відтак, очевидно, що Клімкін говорив із Волкером саме про присутність миротворців ООН на Донбасі, адже ця ідея належить офіційному Києву.

 

До речі, під час свого виступу в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні Павло Клімкін заявив, що російська агресія в Україні не може бути новою нормальністю у Європі.

 

"Росія своїми діями порушила всі 10 принципів Гельсінського заключного акту (Заключний акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі був підписаний главами 35 держав у столиці Фінляндії Гельсінкі у 1975 році. - Ред.). Зазвичай, це важко порушити всі 10 принципів, але Росія ефективно досягла успіху в цьому. Російська агресія на Донбасі вже вбила понад десять тисяч людей та змусила 2 мільйони залишити свої домівки. Це не може бути новою нормальністю у Європі", - сказав Клімкін.

 

За його словами, «коли українські громадяни в окупованому Криму перебувають під жорсткими репресіями, і Росія ігнорує накази міжнародного суду ООН - це ніколи не повинно бути прийнято як нове нормальне явище для Європи». І додав, що «Крим кровоточить».

 

Клімкін також заявив, що немає взагалі жодних ознак того, що Росія коли-небудь прагнула виконувати Мінські угоди.