Екс-депутата Одеської міськради звинувачують у фінансуванні тероризму (оновлено)

12:06, 16.11.2017

СБУ розслідує факти фінансування тероризму в «ЛДНР», які міг вчинити неназваний колишній депутата Одеської міської ради та відомий у місті забудовник.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що один із великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації та отримує готівкою. Потім гроші передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який має «інтереси» у будівельному бізнесі", - ідеться в повідомленні.

В СБУ наголошують, що підозрюваний екс-депутат переховується в Росії.

"Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії та місцях проживання фігурантів справи", - зазначає СБУ.

У той же час одеське видання "Думская" відзначає, що під опис правоохоронців підпадає декілька осіб, у тому числі від проросійської партії "Родіна".

ЗА непідтвердженою інформацією видання, СБУ відкрила кримінальну справу на Ігоря Марківа, а обшуки пройшли у фірмах, які викупили нерухомість.