Сорок країн приєдналися до резолюції ООН про порушення прав людини в Криму

09:27, 14.11.2017
Сорок країн приєдналися до резолюції ООН про порушення прав людини в Криму

Генеральна асамблея ООН обговорить збройну агресію Росії проти України (ілюстрація із відкритих джерел)

Співавторами резолюції, яку мають розглянути на Генеральній асамблеї ООН, виступили 40 країн. у тому числі Україна та США.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, пише Укрінформ.

Дипломат зазначив, що консультації з представниками інших країн щодо підтримки голосування продовжуються.

"Проводяться численні двосторонні зустрічі з нашими партнерами і не тільки для того, щоб отримати максимальну підтримку під час голосування", - підкреслив Кислиця.

Він також додав, що мова документа "потужна" і містить чіткі однозначні формулювання, а його метою є "захист прав і свобод громадян на українському півострові".

Кислиця повідомив, що до процесу просування резолюції приєднаються лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і інші члени Меджлісу.

У резолюції визнається, що між Україною та Росією є збройний конфлікт, а також Росію звинувачують у примусовому переведенні українців Криму в російське підданство і невиконанні рішень міжнародного суду ООН.

Також документ засуджує недопуск спостережної місії ООН на територію окупованого півострова, не зважаючи на відповідний мандат спостерігачів.

Серед іншого відмічаються здобутки України у організації роботи та фінансування журналістів та неурядових організацій, які працюють із внутрішньопереміщеними особами та висвітлюють ситуацію в Криму.