У Києві перекрито правоохоронцями весь урядовий квартал (фото)

08:52, 17.10.2017
У Києві перекрито правоохоронцями весь урядовий квартал (фото)

Будівля Верховної Ради оточена бійцями Нацгвардії. (Фото з ФБ-сторінки Мустафи Найєма)

Весь урядовий квартал перекрито й оточено правоохоронцями у зв'язку з акціями, запланованими у центрі Києва у вівторок, 17 жовтня.

 

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

 

Зокрема, перекрито вулиці Грушевського, Липську, Шовковичну, Інститутську, Лютеранську. Біля метро Арсенальна стоять поліцейські машини, перекриваючи рух.

 

Народний депутат Мустафа Найєм, який є одним з організаторів акцій, написав у Facebook: "Весь квартал оточено щитами. Прохід на площу Конституції лише через рамки. Будівля парламенту оточена подвійним ланцюгом Нацгвардії і поліції".

 

 

Зазначимо, що правоохоронці почали перекривати урядовий квартал ще вночі.

 

 

Так, журналіст Тетяна Даниленко зазначила у соцмережах, що у дворі Жовтневого палацу тренуються бійці Нацгвардії, а їхня кількість більша ніж "під час параду на Хрещатику".

 

"Настільки масштабного перекриття я ще не бачила", - додала журналістка.

 

 

Депутат Сергій Лещенко також повідомив, що вулиці у кварталах навколо адміністрації президента вже перекрито: "Перекрили вул. Лютеранську на дальніх підступах до Банкової, обабіч дороги стоять військові машини Нацгвардії".

 

Тоді як Київська міська держадміністрація повідомила, що 17 жовтня деякі вулиці у центральній частині столиці буде перекрито з 6:00.

 

"У зв’язку з посиленими заходами забезпечення публічної безпеки в центральній частині міста буде перекрито вулиці центральної частини столиці: вул. Грушевського – від перехрестя вул. Грушевського з Парковою дорогою до станції метро "Арсенальна";  вул. Інститутська – від перехрестя вулиць Хрещатик та Інститутської до Кловського узвозу та Кловський узвіз до перехрестя з вул. Мечникова; вул. Липська – від перехрестя вулиць Грушевського та Липської до вул. Інститутської", - повідомили у КМДА.

 

Також повністю буде перекрито рух на вул. Лютеранській, вул. Круглоуніверситетській, вул. Городецького, вул. Шовковичній та у провулку Кріпосному.

 

У зв'язку з обмеженням руху вулицями внесено зміни у рух автобусів маршрутів №№ 24, 55, 62, додають у КП "Київпастранс".

 

Зазначимо, що 17 жовтня лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі планує зі своїми соратниками з "Альтернативи", "Демальянсу" і руху "Чесно" взяти участь у мітингу під Верховною Радою.

 

Під час акції депутати,  громадські активісти та представники політсил мають намір проголосити три вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та ухвалення нового виборчого закону.

 

15 жовтня в СБУ повідомили, що у Києві під час проведення масових акцій 17 жовтня радикально налаштовані особи готувалися здійснити провокації з можливим силовим сценарієм, де планували застосувати стрілецьку зброю та засоби ураження.

 

Відомо, що о 10-й ранку у Верховній Раді відбудеться погоджувальна рада лідерів фракцій і груп.

 

Тоді як 20 вересня о 14:15 на Майдані Незалежності запланували оголосити про початок мобілізації на Всеукраїнську акцію на підтримку такої політичної реформи.