Волкер і Сурков обговорили ситуацію на Донбасі

10:11, 08.10.2017
Волкер і Сурков обговорили ситуацію на Донбасі

Сурков лаконічно повідомив про результати зустрічі з Волкером у Белграді.

Помічник президента Росії Владислав Сурков вважає конструктивною зустріч зі спеціальним представником Держдепартаменту США щодо України Куртом Волкером, яка відбулася у Белграді в суботу ввечері.

 

Про це повідомляють сербські і російські ЗМІ.

 

Зокрема, Сурков висловив упевненість, що "в кінцевому підсумку результат буде, не сумніваємося".

 

За словами помічника Путіна, обидві сторони підкреслили необхідність виконання мінських угод при вирішальній ролі "нормандського формату" і Мінської контактної групи.

 

"Обговорювався запропонований Росією проект резолюції ООН щодо Донбасу. Знайдено порозуміння у багатьох позиціях. Більшість виявлених розбіжностей визнані переборними", - сказав Сурков.

 

Водночас, міністр закордонних справ Сербії Івіця Дачич заявив, що зустріч Волкера і Суркова у Белграді - "показник зміни та покращення зовнішньополітичної позиції Сербії".

 

Сербські ЗМІ вважають, що ця зустріч відбувалася у Сербії, тому що пан Сурков є в списку західних санкцій і не може в'їжджати в країни ЄС.

 

І хоча Сербія підтримує територіальну цілісність України, але відмовляється приєднатись до санкцій ЄС проти Росії. Відтак, зовнішню політику Белграда ЗМІ часто називають "сидінням на двох стільцях", тобто спробою вгодити як ЄС, так і Росії, наголошує ВВС.

 

У вересні колишній посол США в РФ Джон Теффт повідомив, що Волкер і Сурков можуть обговорити на зустрічі питання про миротворчу місію ООН на Донбасі.

 

Сам Курт Волкер раніше заявляв, що планує обговорити з Владиславом Сурковим питання відновлення територіальної цілісності і безпеки України.

 

Зустріч у Белграді є другою для Волкера і Суркова. Перша їхня зустріч відбулася 21 серпня в Мінську.