Ільмі Умеров в Сімферополі отримав два роки колонії за слова «Крим - частина України»

12:28, 27.09.2017
Ільмі Умеров в Сімферополі отримав два роки колонії за слова «Крим - частина України»

Ільмі Умеров під будівлею суду з рідними (Anton Naumlyuk)

Суд в Сімферополі оголосив вирок кримському татарину Ільмі Умерову за вислів "Крим є невід’ємною частиною України" у коментарі телеканалу ATR: заступник голови Меджлісу отримав два роки обмеження волі в колонії-поселенні.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Оголошення вироку в суді почалося без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека.

Перед судовим засіданням адвокат Ільмі Умерова сподівався на те, що оприлюднена 25 вересня доповідь Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в анексованому Криму може вплинути на пом'якшення вироку його підзахисному.

Як повідомляла "УМ", російський прокурор вимагав для Ільмі Умерова 3 з половиною роки позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною та викладацькою діяльністю.

Нагадаємо, що у травні 2016-го екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про те, що слідчі ФСБ порушили проти Ільмі Умерова кримінальне провадження за статтею «Екстремізм».

Пізніше прокуратура Криму вручила заступнику голови Меджлісу обвинувальний акт "У публічних закликах, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації".Покарання за такі дії на території окупованого Росією українського півострова обирають згідно з нормами статті 280 КК РФ.

Адвокат Микола Полозов зачвив, що із врахуванням стану здоров’я Ільмі Умерова, два роки колонії-поселення для нього рівносильні смертному вироку.

"Можу побажати всім причетним до репресій проти кримських татар довго та щасливо горіти в пеклі", - прокоментував Микола Полозов рішення суду.




Нагадаємо, Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити утиски кримських татар та відновити діяльність Меджлісу.