Саакашвілі закидає поліції викрадення паспорта

15:01, 11.09.2017
Саакашвілі закидає поліції викрадення паспорта

Саакашвілі прогулюється вулицями Львова без паспорту в супроводі мера Садового.

Колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі стверджує, що українські прикордонники не захотіли взяти його паспорт для перевірки та не прийняли його заяву до Державної міграційної служби, тоді як поліцейські нібито вкрали його паспорт, який він залишив в автобусі поблизу пункту пропуску "Шегині" в неділю.

 

Про це Сакашвілі заявив під час прес-конференції у Львові в понеділок.

 

«Я перейшов польський кордон з легальним українським паспортом, поляки його проштампували. Прийшов до українців, віддав паспорт, щоб вони або відмовили, або прийняли. Вони сказали: «Ми ваш паспорт не візьмемо». Тоді я кажу: «Візьміть заяву про захист». Теж не взяли», - зазначив колишній голова Одеської облдержадміністрації.

 

При цьому, він наполягає на легальному перебуванні в Україні.

 

«Коли люди мене внесли на руках в Україну - я лишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт. Де він - не знаю. Сьогодні зранку мій адвокат приніс у міграційну службу України мою заяву про захист від Української держави. Тобто, я зараз знаходжусь легально в Україні", - заявив пан Саакашвілі.

 

За його словами, у понеділок він пройшов всі необхідні процедури щодо перетину кордону.

 

Як повідомляла «УМ», увечері 10 вересня в оточенні прихильників Саакашвілі прорвався через кордон України й зараз перебуває у Львові. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

 

Після цього Саакашвілі потрапив до бази сайту "Миротворець", де в графі про його місце проживання вказано "БОМЖ".