Стрілянина в Княжичах: підозрювані Андрій Куртя та Роман Мариновський будуть під домашнім арештом

19:55, 07.09.2017

Підозрюваним за справою щодо стрілянини у Княжичах КОРДівцю Андрію Курті та столичному слідчому Роману Мариновському Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та одягнення електронного браслету.

Про це повідомляє "Громадське".

За даними видання, 6 і 7 вересня суд відправив їх під цілодобовий домашній арешт на два місяці й зобов’язав здати документи для виїзду за кордон.

До рішення суду щодо запобіжного заходу Андрій Курта не був відсторонений від посади старшого інспектора КОРДу й продовжував працювати.

За версією слідства, він зробив не менше трьох пострілів по автомобілю, де перебували співробітники ДСО і поліцейські розвідники в Княжичах минулого року. Утім, кулі зі зброї Курти нікого не поранили і не вбили, відтак йому закидають замах на умисне вбивство та перевищення службових повноважень.

Як повідомляла "УМ", ще одному фігуранту справи, екс-начальнику управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Києві Леоніду Куряті 1 вересня суд обрав аналогічний іншим фігурантам запобіжний захід.

Нагадаємо, стрілянина у Княжичах 4 грудня забрала життя 5 правоохоронців. З того часу Генеральна прокуратура займається розслідуванням обставин трагедії.