На Кариби налетів ураган «Ірма»

19:49, 06.09.2017
На Кариби налетів ураган «Ірма»

Ураган "Ірма" визнали найпотужнішим в Атлантиці за останнє десятиліття.

Найпотужніший ураган в Атлантиці за останнє десятиліття, який назвали «Ірма» пройшов з руйнуваннями островами Карибського басейну і південно-східним узбережжям США у середу.

 

Про це повідомляють світові і місцеві ЗМІ.

 

Як повідомляє ВВС Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції, на острові Сен-Мартен зруйновано чотири найміцніших будівлі.

 

"Ураган вже досяг п'ятої, максимальної категорії - він сильніший за ураган "Харві", який раніше пронісся узбережжям Техасу і призвів до повені. Швидкість вітру в центрі урагану досягає 300 км на годину", - йдеться в публікації.

 

Спочатку ураган прийшов на острови Антигуа і Барбуда, потім рушив до французьких Сен-Бартелемі і Сен-Мартен. Очікується, що ураган попрямує до Пуерто-Ріко та Домініканської Республіки.

 

На острові Кі-Уест (штат Флорида) американська влада оголосила обов'язкову евакуацію.

 

"Перші дані свідчать, що ситуація на острові Антигуа не така погана, але ми не можемо сказати те ж саме про острів Барбуда, оскільки у нас поки немає майже ніякої інформації", - повідомляє радіо ABS на Антигуа.

 

За даними місцевих видань, на Антигуа і острові Барбуда у багатьох будинках вітром знесло дахи.

 

Метеорологи зазначають, що потужність урагану «Ірма» дозволяє йому зривати дахи і розбивати вікна, а також висмикувати пальми і перетворювати їх у снаряди, які можуть убивати людей.

 

Як попереджають фахівці, що далі просуватиметься ураган, то сильнішим він буде. Про жертв поки що не повідомляється.

 

Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайного стану в штаті Флорида, у Пуерто-Рико та на Віргінських островах.

 

 

Раніше попередження про ураган випустили для Антигуа і Барбуди, Сент-Кітс і Невіс, островів Ангілья і Монтсеррат, Сен-Мартен, Сен-Бартелемі та інших.

 

Багато аеропортів зачинені, авіакомпанії враховували місцеві прогнози погоди, аби скасувати рейси.

 

За певного збігу обставин ураган може сягнути Британських Віргінських островів, Куби, і до суботи опинитися в американському штаті Флорида. Ураган рухається на захід зі швидкістю близько 25 км/год

 

Міністерство закордонних справ Британії закликало британців, які перебувають на Карибах і у Флориді виїхати з небезпечного району.