Екс-мер Слов’янська Неля Штепа заявляє про побиття конвоїрами в СІЗО

10:01, 02.09.2017
Екс-мер Слов’янська Неля Штепа заявляє про побиття конвоїрами в СІЗО

Неля Штепа за гратами провела вже майже 3 роки (kp.ua)

Колишня керівниця місто Слов’янськ на Донеччині Неля Штепа, яку арештували за підозроють в сепаратизмі та тероризмі, заявляє, що її побили конвоїри в харківському СІЗО.

Про те, що Неля Штепа написала заяву про побиття до міністра юстиції, а адміністрація СІЗО спростовує звинувачення, повідомляє Укрінформ.

"Є її заява, де вона пояснює, звідки взялися травми, і про побиття там не йдеться. Йдеться про необережність, коли вона впала в камері. Повністю вона все описала: коли, як і що сталося. Вона написала це все своєю рукою", - повідомив заступник начальника Харківського СІЗО з соціально-виховної та психологічної роботи Дмитро Холод.

За його словами, скарга міністрові про побиття в слідчому ізоляторі - це просто спроба привернути увагу.

У СІЗО також пояснили, що переведення Штепи з камери в камеру пов'язане з ремонтними роботами.

"У четвертому корпусі СІЗО утримуються 124 жінки, вони розміщені у 18 камерах і мають приблизно однакові умови", - додав Холод.

Варто відзначити, що 31 серпня адвокат Дмитро Марченко повідомив, що Нелю Штепу на 10 днів перевели в штрафний ізолятор. Причиною санкцій щодо скандальної чиновниці є порушення нею режиму СІЗО.

Неля Штепа була затримана 11 липня 2014 року за обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також в участі у діяльності терористичної групи. На суді вона заявила, що протиправні дії чинила під тиском бойовиків. Їй загрожує довічне ув’язнення.