Підозрюваного у розстрілі поліцейських в Княжичах суд відправив під домашній арешт

17:05, 01.09.2017

Екс-начальнику управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Києві Леоніду Куряті, якому раніше висунули підозру у справі про стрілянину у Княжичах, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та електронний браслет.

Таке рішення оголосила суддя Наталя Васильєва 1 вересня, повідомляє "Укрінформ".

"Суд ухвалив застосувати до Куряти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання у Києві", - сказала Васильєва.

Вона зазначила, що згідно з ухвалою суду Курята зобов'язаний прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора або суду. Також він мусить носити електронний браслет і здати на зберігання свої паспорти і документи для виїзду за кордон. Також Курята не може відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також спілкуватися зі свідками у справі.

Повний текст ухвали стосовно колишнього керівника управління карного розшуку Києва буде оголошено 4 вересня.

Стосовно двох інших фігурантів справи, колишнього заступника начальнику відділу карного розшуку райвідділу Мариновського та старшого інспектора КОРДУ Курти, суд ще не обрав запобіжний захід.

Нагадаємо, 4 грудня у Княжичах під Києвом сталася перестрілка між спецпідрозділом КОРД та Управлінням держохорони. Тоді загинули 5 правоохоронців.

Через неузгодженість дій силовиків виник скандал, у поліції відсторонили від роботи 25 співробітників, а слідством займалася Генеральна прокуратура.

31 серпня Юрій Луценко повідомив. що трьом фігурантам справи вже вручені підозри про вчинення злочинів. Ще 8 осіб на черзі.