У Сан-Франциско Росію змусили закрити консульство за два дні

08:30, 01.09.2017
У Сан-Франциско Росію змусили закрити консульство за два дні

Будівля консульства Росії в Сан-Франциско опустіє 2 вересня (АР)

Влада США поставила вимогу перед Росією закрити генеральне консульство в Сан-Франциско за два дні.

Про це стало відомо із повідомлень "Голосу Америки".

Про відповідне рішення держсекретар США Рекс Тіллерсон проінформував міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

У відповідь Сергій Лавров заявив про висловив розчарування діями США у відповідь на зменшення чисельності співробітників дипмісії США в Росії на 755 осіб.

«Сполучені Штати повністю виконали рішення уряду Російської Федерації про скорочення чисельності нашого представництва в Росії. Ми вважаємо, що така дія була невиправданою і не сприяла загальним відносинам між нашими країнами», - підкреслюється в заяві прес-секретаря держдепартаменту Хізер Нойерт.

«Сполучені Штати висловлюють надію, що, зробивши крок назустріч прагненню Росії до паритету, ми зможемо уникнути подальших дій у відповідь з обох сторін і будемо просуватися до досягнення проголошеної мети: поліпшення відносин між нашими двома країнами та посилення співпраці в галузях, що становлять взаємний інтерес. Сполучені Штати готові зробити подальші дії по мірі їх необхідності і виправданості», - наголошується в заяві прес-секретаря зовнішньополітичного відомства США.

Російське видання Вєсті.RU наголошує, що рішення про закриття генконсульства РФ на півдні США прийняв особисто Дональд Трамп.

Генеральне консульство Росії припиняє прийом відвідувачів із 1 вересня, повідомляється на їх сайті.

У російських дипломатів є близько доби, щоб звільнити будівлю.

У держдепартаменті США наголошують, що навіть після цього російські дипломати займатимуть більше будівель у країні, ніж американсіькі в Росії.

Як повідомляла "УМ", з 23 серпня США призупинила видачу майже всіх видів віз для громадян Росії через зменшення за рішенням Кремля свого представництва. Сьогодні, 1 вересня, візи знову планують почати видавати, але лише в Москві. Про відновленння роботи візових центрів в інших містах наразі не повідомляється.

На такий крок влада США змушена була піти після того, як Володимир Путін поставив за вимогу вислати із РФ 755 американських дипломатів.