У Південному Судані загинув журналіст Кріс Аллен, який працював на Донбасі

08:59, 28.08.2017
У Південному Судані загинув журналіст Кріс Аллен, який працював на Донбасі

Крістофер Алан був одним із перших іноземних журналістів на місці падіння збитого терористами Боїнга під Торезом (із соцмереж)

Американський журналіст-фрілансер Кріс Ален був убитий в ході бойових дій між урядовою армією та повстанцями у місті Кайя, що в Південному Судані.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Представник повстанців Доміч Чол розповів, що поруч із їхніми позиціями було знайдено 16 тіл, включаючи тіло білого чоловіка. Також були вбиті троє урядових військових.

Повстанці ідентифікували білого чоловіка як Крістофер Аллен, який провів із ними минулий тиждень.

"Ми сумуємо разом з його родиною. Він прийшов сюди, щоб розповісти нашу історію", - розповів один повстанець, який знав Аллена. Він додав, що журналіст опинився усередині боїв, він носив куртку з написом PRESS.




Крістофер Аллен працював журналістом на Донбасі. Він був одним з перших, хто побував на місці падіння малазійського "Боїнга".

Окрім того, він робив репортажі, перебуваючи разом з бійцями батальйону "Донбас", також написав статтю про іноземців-добровольців у лавах "Азова".

Аллен писав для британських видань The Independent та The Telegraph, співпрацював з телеканалом Al Jazeera.

У Південному Судані у 2013 році спалахнула громадянська війна. Це сталося після того, як президент країни Салва Кіір звільнив віце-президента Ріека Мачара. Останній очолив повстанців. У серпні 2015 року було підписано мирну угоду і Мачар повернувся до столиці, щоб розділити владу із Кііром. Але менш, ніж через три місяці, бої відновилися з новою силою і Мачар та його прихильники покинули столицю.

Конфлікт у Південному Судані змусив близько 4 мільйонів людей покинути свої будинки. Зараз в Уганді проживають більше мільйона південно-суданських біженців, тоді як понад 330 000 втекли до сусідньої Ефіопії.