Африканські нелегали кілька тижнів безкоштовно катаються від Туреччини до України

13:00, 23.08.2017
Африканські нелегали кілька тижнів безкоштовно катаються від Туреччини до України

На орендованому українською компанією Ukrferry в литовському поромі, який курсує між Стамбулом і Чорноморськом, знайшли 12 нелегальних мігрантів.

 

Про це повідомив литовському порталу DELFI глава відділу маркетингу компанії-власника Вайдас Клумбіс.

 

Мігранти з кінця липня їздять та живуть на поромі безкоштовно. У них немає документів, тому в жодній країні їх не можуть висадити.

 

«Ми їх виявили на відкритій палубі на шляху з Туреччини в Україну», - сказав DELFI виконавчий директор литовської компанії DFDS Seaways Йонас Назаровас.

 

За його словами, мігрантів помітили вже поза територіальними водами Туреччини, через кілька годин після початку рейсу.

 

«Чотири біженці стверджують, що з Алжиру, вісім кажуть, що з Палестини. Проте після розслідування з'ясувалося, що останні - марокканці. Це чоловіки, повнолітні, але досить молоді», - розповів співрозмовник.

 

Жодна країна їх не може прийняти без документів, але їхні особи важко встановити.

 

«Ні Україна, ні Туреччина їх назад не приймають, поки у них не буде дійсного дорожнього документа. Для того, щоб їх отримати, ми, в першу чергу, повинні встановити їх реальну особистість. Це непросто, оскільки, ви помітили, вони обманювали і в перший раз - з країною. Особистості кількох людей ми начебто і встановили, але з іншими ще не працювали», - пояснив Назаровас.

 

Він додав, що вже було кілька агресивних проявів з боку мігрантів, тому довелося найняти охоронну службу, яка доглядає за каютами, в яких вони проживають.

 

DFDS Seaways також годує їх, допомагає одягом і допомогла зв'язатися з лікарем, бо відповідальна за їхнє здоров'я і життя, поки вони перебувають на поромі.