Вибух газу в Ірпені: в лікарні померли дві жінки

11:35, 15.08.2017
Вибух газу в Ірпені: в лікарні померли дві жінки

Мешканці будинку в Ірпені постраждали через помилки комунальників.

Дві жінки, як іперебували у вкрай важкому стані внаслідок вибуху газу в будинку по вулиці Тищенка, 3-А в Ірпені померли в місцевій лікарні. Похорони мають відбутися у вівторок.

 

Про це повідомляють джерела «України молодої» в Ірпінській міськраді.

 

Відомо, що жінки померли напередодні. Ще дві постраждалі жінки перебувають під наглядом лікарів.

 

«Погані новини підтвердилися: обидві жінки, які отримали тяжкі опіки під час вибуху газу в будинку на вулиці Тищенка 3-А в Ірпені, не вижили. Комунальні служби міста організовують похорони - поки це вся інформація станом на даний час», - написала журналістка Михайлина Скорик в групі «Ірпінь Daily» у Facebook.

 

Раніше місцеве видання «Правда Ірпеня» подавало таку інформацію про постраждалих: "У вкрай тяжкому стані знаходиться гр. Іванова О.М. 1955 р.н та Нарижна Т.В. 1946 р.н. В амбулаторному режимі: Нарижна Т.Г 1995 р.н та Уніщук І.О. 1993 р.н.».

 

Як повідомляла «УМ», вибух газу в будинку в Ірпені 11 серпня вночі стався через ремонт дороги та перекладання труб без погодження в Київському облгазі, адже під час робіт пошкодили газопровід.

 

"Наша попередня версія така, що при виконанні робіт було розриття. Були дорожні роботи. Міняли водопровід без нашого погодження. Пошкодили наш трубопровід. Через це стався витік газу, який пішов по теплотрасі і загазував підвальне приміщення", - заявив тоді журналістам технічний директор ПАТ "Київоблгаз" Павло Кишкар.

 

Накопичення газу в підвалі будинку підтвердив і Юрій Осьмина, провідний інспектор ірпінського МВ ГУ ДСНС України у Київській області.

 

Місцеві чиновники наполягають на двох інших версіях: перша - пожкодження застарілих мереж в рамках того, що вони вже втратили свою експлуатаційну можливість; друга - в рамках попередніх злив пісок і грунт насичилися водою і тим самим здійснилася усадка грунту.