Фігурантам справи про розкрадання коштів на будівництво «Стіни» вручили підозри

09:54, 10.08.2017
Фігурантам справи про розкрадання коштів на будівництво «Стіни» вручили підозри

Проект "Стіна": першим розкрадачам коштів вручили підозру в злочині (milnavigator.com)

Трьом високопосадовцям Державної прикордонної служби, трьом керівникам фірм, що займалися "будівництвом" та їх посереднику прокурори САП із співробітниками НАБУ вручили підозри про виченення злочинів.

В Національному антикорупційному бюро повідомили, що підозри вручені семи особам, яких звинувачують у завданні державі збитків на 17 мільйонів гривень:
 

- начальнику управління капітального будівництва ДПСУ підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України;

- старшому офіцеру Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України;

- колишньому начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.2 ст.210 КК України.

- директору ТОВ "АЗІ" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України;

- директор ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України" підозрюються у вчиненні злочину за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України;

- директору та засновнику ТОВ "Будцентр "Вітязь" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

- особі, яка виконувала роль посередника, інкримінують вчинення злочину за ч.5 ст 27, ч.5 ст. 191 КК України.

 

В прес-службі НАБУ їх імена не розкривають.

 

"Детективи готують клопотання до Солом’янського районного суду м.Києва про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, загальна сума якої має бути співставною із сумою завданих державі збитків інтересам держави", - інформують в НАБУ.

 

Як повідомляла "УМ", 8 серпня детективи НАБУ та прокурори САП затримали шістьох осіб, ймовірно причетних до розкрадання коштів так званого проекту "Стіна". Того ж дня затримано ще одну особу яка, за версією слідства, виконувала роль посередника. Всіх затриманих привезли до Києва.