Луценко нарешті прийшов до Ради і прогавив подання на Дейдея (фото)

17:00, 11.07.2017
Луценко нарешті прийшов до Ради і прогавив подання на Дейдея (фото)

Юрій Луценко перебував не в доброму гуморі.

Генпрокурор Юрій Луценко нарешті прибув до Верховної Ради для представлення подань щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності стосовно п’яти народних депутатів.

 

Про це оголосив голова ВР Андрій Парубій у сесійній залі у вівторок близько 16:00.

 

Судячи з усього, Генпрокурор перебуває у поганому настрої.

 

Крім Луценка, присутній керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

 

Відтак, Верховна Рада нарешті розпочала розгляд подання на народного депутата Євгена Дейдея від фракції "Народний фронт".

 

 

Сам Дейдей закликав парламентаріїв розглянути подання Генпрокуратури щодо надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності «по совісті і по закону».

 

Тож Рада відмовилася знімати недоторканність з Дейдея: голоси "за" віддали 192 обранці за мінімально необхідної кількості у 226 голосів.

 

 

Водночас, під будівлею Верховної Ради активісти націоналістичних організацій палять фаєри та гупають у бочки, вимагаючи зняття недоторканності з депутатів.

 

Зокрема, активісти "Азову" почали посеред дороги палити фаєри.

 

 

Нагадаємо, у вівторок обранців неабияк обурив той факт, що Генпрокурор Луценко не прийшов до парламенту в призначений час і попросив керівництво Ради перенести розгляд подань на 16:00 вівторка нібито через відрядження. Чимало депутатів сприйняли це як неповагу до парламенту.

 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Луценко не перебуває у відрядженні, бо нібито "пив до другої ночі, а тепер відсипається". І запропонував зробити Генпрокурору аналіз вмісту алкоголю в крові, який покаже «в якому він відрядженні».

 

Спікер Андрій Парубій запропонував дочекатися Луценка і продовжити вечірнє засідання ВР у вівторок до повного розгляду 5 подань на народних депутатів.

 

Як повідомляла «УМ», 21 червня Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості з п’яти народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

 

29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна.

 

Протягом 3-7 липня регламентний комітет розглянув  подання ГПУ щодо 5 нардепів, і підтримав подання на зняття недоторканності лише щодо Борислава Розенблата.

 

Подання на Добкіна регламентний комітет парламенту має розглянути 12 липня.