Українця Віталія Марківа захищатиме приватний адвокат в Італії

14:06, 06.07.2017

Затриманому в Італії українському військовому Віталію Марківу змінено адвоката з державного на приватного.

 

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у четвер.

 

За його словами, новий адвокат наразі ознайомлюється з матеріалами справи.

 

Кирилич додав, що заміна адвоката або залучення додаткового захисника є правом рідних затриманого.

 

За інформацією джерел "Української правди", нового платного адвоката Марківа звати Рафаелле Делла Валле, раніше його захищав державний адвокат Боцці.

 

Нагадаємо, поліція Італії заарештувала громадянина України, заступника командира взводу батальйону оперативного призначення  ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у нібито причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі у Слов'янську в 2014 році.

 

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

 

За даними Нацгвардії,  у 2014 році у батальйоні ім.Кульчицького, в якому служив Марків, в наявності не було жодного міномету, від обстрілу з яких і загинули Рокеллі та Миронов.

 

За даними слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

 

В Італії проти затриманого Марківа свідчив французький журналіст, який вказав на його можливу причетність до вбивства фоторепортера Рокеллі.