З гуртожитка у Києві соратники Іллі Киви виганяють переселенців-добровольців батальйону ОУН

17:10, 01.07.2017
З гуртожитка у Києві соратники Іллі Киви виганяють переселенців-добровольців батальйону ОУН

Будівля на вул. Обухівській оцінюється у 10 мільйонів гривень (Mykola Kohanivsky)

З гуртожитка в Святошинському районі Києва соратники Іллі Киви виганяють переселенців, які воювали в зоні АТО або покинули рідні домівки на Донбасі іще під час Революції Гідності.

Про це повідомляє командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський у Facebook.

"Друзі, ситуація наразі така: переселенців гуртожитку, яким допомогає Добровольчий Рух ОУН, наразі нагло викидають з власного помешкання, де вони є зареєстровані. Роблять це патрульні Ківи - новітні "дружинники". Старший у них такий собі "Рем" Руслан Качмала", - повідомляє Коханівський.

Він зазначає, що речі переселенців уже повикидали на вулицю, та просить допомоги у народних депутатів: Ігоря Луценка, Ігоря Мосійчука, Дмитра Лінька, Семена Семенченка, Володимира Парасюка та Андрія Лозового.

"Якесь "Безпека життя" в Києві на двох джипах без номерів під'їхали на Обухівську 60 де в гуртожитку мешкають патріотичні переселенці з українського Донбаса. "Безпека життя" почала бити і викидувати з гуртожитка переселенців. При цьому "Безпека життя" представлялася підрозділом Національної поліції", - зазначає у Facebook Ігор Мосійчук.

Він вимагає у Арсена Авакова та Сергія Князєва роз'яснень щодо приналежності "Безпеки життя" до правоохоронних органів.

Детальніше про конфлікт розповідає активістка Тетяна Близнюк.

За її словами, переселенці займали перший поверх закинутої будівлі на вул. Одухівська. Там вони власними силами, за підтримки добробату ОУН, зробили ремонт. На горішніх поверхах жили невідомі їм особи, що представлялися батальйоном "Одін", які хочуть створити у будівлі тренувальну базу.

"Без світла й води і внє закона той "Одін" десь дівся, а оце вернувся. У вигляді дружинників Ківи. У новій формі з раціями... Зара розбили вікна, вдерлися на поверх, вже "знайшли" набої й іншу запрєщонку", - пише Тетяна Близнюк.

Вона опублікувала фото одного із учасників конфлікту, про якого писав Микола Коханівський: Руслана Качмали з позивним "Рем". Волонтер Тім Златкін підтвердив, що на фото саме Руслан.