На Одещині поховали 23-річну Надію Морозову, загиблу під час артелирійського обстрілу (фото)

10:57, 01.07.2017
На Одещині поховали 23-річну Надію Морозову, загиблу під час артелирійського обстрілу (фото)

Надія Морозова похована у селищі Окни з військовими почестями (Окнянська РДА)

У райцентрі Окни Одеської області поховали молоду захисницю -  Надію Морозову, яка загинула під час мінометного обстрілу під Павлополем на Маріупольському напрямку.

В селищі Окни у день поховання оголосили траур, а сотні односельців на колінах проводжали захисницю до місця останнього спочинку.

"Мешканці Окнянщини, рідні та близькі, бойові побратими, всі небайдужі люди прощалися на колінах з Надією Морозовою, що загинула в зоні антитерористичної операції", - зазначили в місцевій РДА.



23-річна дівчина у 2016 році пійшла на службу в 59-ту окрему мотопіхотну бригаду.

Районний військовий комісар Сергій Кричевский розповідає про дівчину: "після закінчення Окнянського навчально-виховного комплексу Надія продовжила навчання у Білгород-Дністровському економіко-правовому коледжі. У 2016 році вступила до лав Збройних сил України, де набула професії кухаря. 26 червня під час виконання бойового завдання 23-річна Надія загинула. В Окнах її чекали 4-річний син Роман та батьки".



Попрощатися до місцевого Будинку культури зійшлися знайомі, небайдужі односельці та побратими дівчини. Там відбулася панахида за загиблою на війні.



Проводжали Надію із військовими почестями: почесна варта, військовий оркестр та останній салют, що розірвав вистрілами небо її рідного селища.



Траурна процесія розтягнулася на сотні метрів.



У рідних та знайомих Надії залишилися запитання щодо обставин її загибелі.

Звістку про смерть доньки матері повідомили лише через два дні пісня трагедії, стверджують місцеві.

Хоча зараз розслідування веде військова прокуратура, досліджуються також дії командування військової частини, в якій служила Морозова.

Голова Одеського підрозділу громадської організації "Всеукраїнська спілка родин учасників АТО" Валентина Антіпова вважає, що потрібно з'ясувати всі обставини загибелі військовослужбовця Морозової.

"Вчора навіть привезли дитину і воєнком не хотів віддавати лікарське свідоцтво. Я в нього видерла його, воно в мене на руках і там дуже багато розбіжностей", - каже Валентина Антипова.

У соцмережах залишилася сторінка дівчини. Там вона ділилася фотографіями зі свого мирного життя, свят та подорожей. Армійський період вона не демонструвала.