Ігоря Гужву відправили до ізолятора (фото, відео)

17:27, 23.06.2017
Ігоря Гужву відправили до ізолятора (фото, відео)

Ігор Гужва (праворуч) поїхав до ІТТ з пляшкою води. (Фото з ФБ-сторінки Олени Лукаш)

Головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву, якого підозрюють у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика, відправили в ізолятор тимчасового тримання, що у Косогірному провулку в Києві.

 

Про це в Facebook повідомила його адвокат  Олена Лукаш в п’ятницю.

 

За її словами, весь цей час (з 20:00 четверга і до вечора п’ятниці) Гужва перебував на допиті у Главку поліції Києва на Володимирській, 15 «без їжі і сну», що вона розцінює як тортури.

 

 

Колишній депутат від Партії регоінів і міністр юстиції часів режиму Януковича Олена Лукаш додає, що слідчі зняли у її підзахисного відбитки пальців і взяли зразки ДНК.

 

 

У свою чергу, Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що справу щодо Гужви розпочала ще у березні Державна фіскальна служба, а згодом до цього провадження підключилися СБУ, Нацполіція і прокуратура Києва.

 

«Органи правопорядку отримали заяву від народного депутата України про те що з нього вимагається сума 20 тисяч доларів за нерозміщення Гужвою на своїх медіа-ресурсах матеріалів компрометуючого характеру. Народний депутат волів уникнути цих публікацій, які дискредитують його особисте і публічне життя. Раніше було зафіксовано факт вимагання 20 тисяч доларів, а вчора посередник пана Гужви отримав 10 тисяч доларів цього вимагання. А також в пакеті, в якому був вмонтований радіомаяк, заніс його в кабінет до пана Гужви, куди пізніше з'явилися правоохоронці і виявили дані кошти у портфелі Гужви", - навів Генпрокурор деталі затримання Гужви.

 

За його словами, затриманий головред, ще з минулого року фігурує в іншому провадженні фіскалів «за звинуваченням у імовірному ухиленні від податків у розмірі 94 мільйони гривень».

 

Генпрокуратура також оприлюднила відеодокази, які мають доводити факт вимагання  Гужвою грошей.

 

На одному з них людина, схожа на Гужву, пропонує за "тридцять" не публікувати три матеріалами, які стосуються нардепів від Радикальної партії Дмитра Лінька, Олексія Ленського, Олега Ляшка.

 

Пізніше на відео він каже співрозмовнику в кафе, що готовий зняти "три матеріалі за тридцять" і "помовчати за тридцять п'ять в місяць".

 

Нагадаємо, у четвер ввечері відомого своєю проросійською позицією головреда Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька.