Полковник Олександр Бойко зник безвісти під час бою на Луганщині

12:00, 20.06.2017
Полковник Олександр Бойко зник безвісти під час бою на Луганщині

Командир розвідки Олександр Бойко.

Командування Національної гвардії України веде пошуки полковника Олександра Бойка, який зник під час проведення бойового завдання в Луганській області.

 

На думку командування, полковник може утримуватися терористами в ОРДЛО.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії у вівторок.

 

«Під час виконання бойового завдання в зоні АТО (Луганська область) в результаті бойового зіткнення пропав безвісти офіцер Нацгвардії полковник Олександр Бойко. За непідтвердженими даними офіцер утримується одним із терористичних підрозділів ОРДЛО», - йдеться у повідомленні.

 

У Нацгвардії зазначають, що спроби вирішити питання щодо обміну та передачі полковника Бойка на цей момент не призвели до позитивних результатів.

 

"Командування Національної гвардії продовжує роботу в цьому напрямі. До заходів з пошуку долучені представники громадських організацій", – констатують нацгвардійці.

 

Кілька днів тому про зникнення 35-річного командира розвідки Олександра Бойка повідомила його дружина Світлана Бойко.

 

За її словами,Олександр зник у Луганській області при загадкових обставинах в районі Золотого на Луганщині ще 3 червня.

 

Дружина скаржилась, що його командування надавало суперечливу і незмістовну інформацію і навіть написала відкритого листа міністру МВС Арсену Авакову.

 

У свою чергу в штабі антитерористичної операції зазначили, що інформація про перебування Бойка в полоні бойовиків наразі не підтверджена.

 

"Інформація поступає доволі різна. Відомості щодо його перебування в частині російсько-терористичних військ поки що не підтверджується. Керівництво Нацгвардії здійснює вичерпні заходи з метою розшуку військовослужбовця", – заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу у вівторок.

 

Службу Олександр Бойко проходив у Національній гвардії України, в/ч 1241, окремий загін спецпризначення Вега, м.Івано-Франківськ. До цього 10 років прослужив в м. Хмельницький у 8 полку спецпризначення.