Мера Львова Андрія Садового закликають піти у відставку

11:28, 20.06.2017

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" звернулася до мера Львова Андрія Садового із закликом негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або добровільно залишити посаду міського голови.

 

Про це заявила з парламентської трибуни член фракції Оксана Юринець у вівторок.

 

"Андрій Іванович! Негайно вирішуйте проблему зі сміттям або добровільно йдіть у відставку, коли не можете це зробити", - сказала пані Юринець.

 

Депутат також закликала лідера фракції "Самопоміч" Олега Березюка, який оголосив голодування через сміттєву проблему у Львові, припинити свою акцію на Банковій.

 

"Олегу Івановичу треба припинити акції у Києві і їхати у Миколаїв, там, де його фракція не підтримує вивіз сміття до Миколаєва", - наголосила Оксана Юринець.

 

За її словами, сьогодні Львів фактично гине. З центральноєвропейського міста він перетворюється на смердюче сміттєзвалище, "а ще гірше - екологічно загрозливе місце".

 

Пані Юринець також зауважила, що міський голова Львова протягом трьох каденцій мав можливість вирішити цю сміттєву проблему.

 

"Піар на сміттєвій темі ні до чого не призведе", - підсумувала депутат.

 

Юринець нагадала меру Львова, що прибирання відходів було однією з його головних передвиборчих обіцянок, але замість того, щоб побудувати сміттєпереробний завод, місто тепер витрачає величезні кошти на вивезення ТПВ до інших регіонів України.

 

"За рік від часу трагедії в Грибовичах Львівська міськрада витратила 350 мільйонів на транспортування відходів куди тільки можна по всій Україні, при тому що уряд виділив 14 майданчиків (для будівництва комплексу з переробки твердих відходів – ред.), проте львівська влада чомусь вибрала ними не скористатися", - зазначила вона.

 

Як повідомляла «УМ», лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк напередодні оголосив голодування через критику Садового керівництвом держави у зв'язку з проблемою вивозу сміття зі Львова.

 

Водночас депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

 

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття.

 

За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів.