Бійця 59-ї бригади Віталія Звездогляда поховали на Уманщині (фото)

19:50, 14.06.2017
Бійця 59-ї бригади Віталія Звездогляда поховали на Уманщині (фото)

Віталія Звездогляда боялися і ненавиділи вороги України.

Бійця 59-ї окремої мотопіхотної бригади Віталія Звездогляда поховали з військовими почестями в рідному селі Косенівка Уманського району Черкаської області в середу.

 

Захиснику України було 24 роки, до «срібного» життєвого ювілею воїн не дожив два місяці.

 

Разом із двома побратимами він загинув від ворожої міни, яка прилетіла до окопу невдовзі після того, як воїни героїчно відбили наступ окупантів під Павлополем.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ Уманщини і волонтери.

 

 

За словами волонтерки  Ольги Ситник, для того, щоб належним чином провести героя Віталія Звездогляда в останню путь, було замовлено два автобуси.

 

 

У Віталія Звездогляда лишилися батьки і молодша сестра.

 

Прикметно, що строкову службу Віталій Звездогляд проходив у військовій частині 3009 Внутрішніх військ (нині – Нацгвардія) в Сімферополі.

 

 

Під час війни на Донбасі він підписав контракт із ЗСУ і пішов на східний фронт. За час війни воїн відзначився в боях. Тим більше, що на сайті терористів "Трибунал" на нього було заведено досье, а самого захисника України окупанти заочно "засудили до розстрілу".

 

 

Звездогляд був серед тих воїнів, яким вдалося зупинити затятий наступ окупантів поблизу селища Павлопіль Волноваського району Донеччини 10 червня.

 

Бій тривав три години. Коли все стихло, приблизно о 20:00, до окопів несподівано прилетіла міна. Віталій перебував на передовій позиції та отримав смертельне поранення.

 

Під тим мінометним обстрілом разом із ним загинуло ще два бойових побратими: 36-річний молодший сержант Сергій Горо з села Зелений Под Горностаївського району Херсонщини (у воїна залишились батьки, дружина та дві доньки, 2002 і 2007 р.н.) і 28-річний старший сержант Євген Яловець з села Созонівка, що поблизу Кропивницького.

 

Сталося це тієї миті , коли в Києві на Хрещатику починалася святкова програма до відкриття безвізового режиму з країнами Євросоюзу.