Південнодонбаський водогін внаслідок обстрілів зазнав критичних руйнувань

12:05, 11.06.2017
Південнодонбаський водогін внаслідок обстрілів зазнав критичних руйнувань

Водопостачання в Донецькій області під загрозою у резутьтаті обстрілів терористів Південнодонбаського водогону

Робота Південнодонбаського водогону призупинена через бойові дії: терористи перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю та не дають гарантії безпеки для ремонту.

Про це повідомляє очілький ВЦА Донецької області Пало жебрівський та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

“Через бойові дії знеструмлено насосну станцію 1-го підйому Південнодонбаського водогону. Виведені з ладу два вводи, руйнування критичні, ремонт буде тривалим”, - йдеться у повідомленні Міністерства з питань окупованих територій.

Там відзначають, що під загрозою водопостачання Червоноармійського, Волноваського, Добропольського районів та Маріуполя.

Південнодонбаський водогін є одним із найважливіших вузлових об’єктів у системі водопостачання регіону.

Павло Жебрівський повідомляє, що на даний час без централізованого водопостачання залишаються міста, які живляться з Карлівської фільтрувальної станції: Покровськ, Мирноград, Родинське, Селидове, Українськ, Новогродівка, Гірник, селища Цукурине, Гострий та Курахівка – там вода подаватиметься за графіком.

"У Волновахському районі маються свої насосні з резервними резервуарами, тож маємо можливість подавати питну воду населенню. Теж саме й по Маріуполі – вода у місті є", - додав Жебрівський.

Він зазначив, що внаслідок вогневого удару бойовиків перебито лінії електропередач, виведено з ладу трансформатор, пошкоджено будівлю насосної станції.

Бригада ремонтників виїхала на станцію. СЦКК домовляється про встановлення тривалого режиму тиші.

"Представники орди у тому, що відбувається, намагаються звинуватити ЗСУ. Натомість від наших військових маємо тверду гарантію не стріляти по станції. Представники протилежного боку такої гарантії не дають – ні нам, ні міжнародним спостерігачам - і вдаються до диверсійних заходів", - написав Жебрівський.

Як повідомляла "УМ", через відсутність води у літній період у близько 388 тисяч мешканців вільного Донбасу,  у регіоні назріває екологічна катастрофа.